Tuesday, 24 May 2011

tracking number 24 mei 2011

1. nur hanisah bt hamdan (EM 004142199 MY)
2. pn. ida (SKPU)
3. pn. azureen (SKPU)
4. pn. faizah (SKPU)


sesiapa lagi yang berminat untuk dapatkan vco, boleh la email kan ke :


penghantaran seterusnya pada hari jumaat ini. dapatkan segera :)

Sunday, 22 May 2011

TESTIMONI : susu badan bertambah


terima kasih kepada pn.hijrah :)


pn.hijrah ni baru saja melahirkan anak. pn.hijrah mula mengamalkan pengambilan vco selepas melahirkan anak. dalam masa 4 atau 5 hari mengambil vco, pn.hijrah telah memberikan respond yang positif di mana susu badan nya banyak berbanding sebelum ini.


sesiapa yang mengalami masalah kurang susu badan, boleh la mendapatkan vco segera :)


lebih banyak testimoni, di sini 


Thursday, 19 May 2011

tracking number 18mei2011

tracking number 18mei2011

1. zuraida abd rahman (EM 004142211 MY)
2. nur redzwanie wan redzmann (EM 004142137 MY )
3. juliana mohamed ( EM 004142256 MY)
4. hazimah ramli (SKPU)
5. cahaya hijrah mat saman (SKPU)

sesiapa lagi yang berminat untuk dapatkan produk2 catalyst, boleh email kan ke zaffneeshop@yahoo.com

Wednesday, 18 May 2011

testimoni lagi dari pengguna VCO :) -kulit tidak lagi berminyak

 

mula menggunakan hari isnin (16.5.11) dan hari ini (18.5.11) mendapat testimoni dari pengguna tersebut bahawa muka tidak lagi berminyak. :) 
apakah healing crisis yg di sebut dalam gambar di atas. boleh rujuk link di bawah, untuk maklumat lanjut tentang healing crisis
 
 
segera dapatkan vco :) 
berminat, emailkan ke zafneeshop@yahoo.com

Tuesday, 17 May 2011

cepat dapatkan !

sesiapa yang berminat dengan vco capsule ni, boleh la email kan detail anda seperti :

nama :

no. telefon :

alamat :

produk :

jumlah item :

 dan email kan ke zafneeshop@yahoo.com

cepatt.. dapatkan segera ! ready stock ! penghantaran akan di buat hari ini. 

hanya RM39.90 dan postage RM5 :)

Saturday, 14 May 2011

tracking number 14 mei 2011

1. noor adlia syuhada bt maamin         (EM 005716089 MY)
2. siti nurjihan samad                         (EM 005716645 MY)
3. khairunnisa afiqah bt mohd termizi (EM 005716605 MY)
4. norzila ismail                                 (EM 005716591 MY)
5. maria mohd yusoff                         (EM 005716614 MY)




sesiapa yang berminat, boleh lan email kan,


email kan,
nama :
no. telefon :
alamat :
produk :
jumlah item :

dan email kan ke zafneeshop@yahoo.com




penghantaran akan dibuat hari rabu ini :)

Wednesday, 11 May 2011

tracking number 9 mei dan 11 mei

hai customer vco zafneeshop. di bawah ini tracking number untuk 9 mei dan 11 mei.
 tracking number 9mei2011

1. izzah raidah abd yasin (EM 000625885 MY)
 
tracking number 11mei2011

1. nor hafeezah bt. jamhari (EM 005715980 MY)
2. norashimah bt sazali (EM 005716000 MY)
3. najwa mat yasin (EM 005716027 MY)
4. nur ain natasha bt hamdan (EM 005716044 MY)
5. zuraidah jamaluddin (EM 005716061 MY)
6. emilia binti bustamante (EM 005715945 MY)
7. nurul farhana bt abdul razak (EM 005715962 MY)

 
untuk next post hari sabtu. sesiapa yang berminat, order segera :)

Tuesday, 10 May 2011

promosi telah tamat

promosi free postage vco catalyst telah tamat. 10 pembeli terawal yang mendapat free postage juga sudah kami pos kan.


bagi yang mahu teruskan pembelian atau yang baru hendak membuat tempahan, boleh memberikan detail seperti nama, no. telefon dan alamat serta item catalyst serta berapa banyak item tersebut dan email kan detail kepada zafneeshop@yahoo.com .


bayaran postage adalah seperti berikut :

1-3 kotak 
RM5 (semenanjung)
RM7 (sabah & Serawak)

4-8 kotak 
RM10 (semenanjung)
RM12 (sabah & Serawak)
lebih lanjut tentang produk kami, boleh lihat di [sini]
dapatkan segera :)

cara pembuat pesanan dan bayaran

hantarkan maklumat anda seperti di bawah ke email zafneeshop@yahoo.com:

Nama :

Alamat :

No Hp :

Produk :

Jumlah Item:


CARA MEMBUAT BAYARAN

1 . Bank in / transfer pembayaran anda ke : CIMB atau Bank Islam ( no akaun akan diberi setelah confirm )

2 . Hantarkan transaction number , jumlah bayaran beserta waktu pembayaran kepada kami.

Contoh : 
3132 , RM 39.90 , 2:00 pm

3. sila simpan resit untuk rujukan

Friday, 6 May 2011

PROMOSI HEBAT!


sempena pembukaan zafnee shop . kami memberi "free postage" bagi 10 pembeli tercepat .

apa tunggu lagi , cepat email kepada kami :
zafneeshop@yahoo.com


updated 10 may : hanya tinggal 2 sahaja lagi. dapatkan segera :)

produk-produk CATALYST

SANGAT DISYORKAN UNTUK MEREKA YANG MENGALAMI:


masalah kulit:kering,merekah,berjerawat,ruam
selera makan terlalu tinggi/terlalu rendah
boleh diambil untuk diet anda
kadar kolestrol yang tinggi,masalah kencing manis
selalu keletihan dan tiada tenaga
dan banyak lagi!

VCO PURE OIL
RM 39.90 (semenanjung)
RM 43.90 (sabah&sarawak)
-jenis cecair.untuk diminum atau disapu di tempat bermasalah-
more detail : [ click ]
VCO SOFTGEL CAPSULE(best seller )
RM 39.90 (semenanjung)
RM 43.90 (sabah&sarawak)
-bentuk kapsul lembut.dimakan 2x sehari & boleh disapu di muka-
more detail : [ click ]

CATALYST FIBRE DRINK (natural dietary drinks)
15 sachets per box

RM 59.90 (semenanjung)
RM 65.90 (sabah&sarawak)
more detail : [ click ]

MIND STAR(Brain Booster Nutrients Supplement)
15 sachets /25g each

RM 59.90 (semenanjung)
RM 65.90 (sabah&sarawak)
more detail : [ click ]

CATALYST COLLAGEN
15 sachets / 3gm each (dietary supplement)

RM 59.90 (semenanjung)
RM 65.90 (sabah&sarawak)
more detail : [ click ]

VCO HAIR TREATMENT - moisturizer
RM 39.90 (semenanjung malaysia)

RM 43.90 (sabah & sarawak)
more detail : [ click




 

VCO HAIR REVITALIZER
RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)

more detail : [ click ]


Kami menjual produk VCO softgel capsule yang dapat :

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut
- Regular semula PMS anda
- Sistem penghadaman lebih baik
- Kesuburan
- Kurangkan rasa senggugut
- Batuk dan Selsema cepat hilang
- Mengurangkan tidur berdengkur


RM 39.90 (Semenanjung M'sia) + RM 5 postage
RM43.90 (Sabah&Sarawak) +RM 7 postage




Cara Pengambilan VCO




2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan

boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
(cucuk kapsul menggunakan jarum, dan sapu ke muka)




Kesan segera pengambilan minyak kelapa dara pada tubuh

MELEGAKAN PERNAFASAN

- mencairkan kahak dan membersihkan
laluan
pernafasan dan kerongkong



MENGURANGKAN KEADAAN MUDAH LAPAR

- bila penghadaman mencapai tahap 
maksima pada tubuh 
mendapat lebih khasiat dan tenaga.
Oleh itu, berat badan terkawal 
(tidak perlu makan banyak dan kerap)




MELEWASKAN PEMBUANGAN AIR BESAR 
DAN KECIL

- menyelesaikan masalah sembelit
dan kencing tidak lawas serta
membuang toksin
melalui najis.



MENGURANGKAN KANDUNGAN LEMAK BADAN

- berat badan turun mengikut kesesuaian 
tubuh badan seseorang




MENINGKATKAN KADAR METABOLISMA PADA 
SELURUH SEL TUBUH

- minyak kelapa dara akan diserap terus
sebagai komponen tenaga dalam badan.
Badan akan terasa lebih bertenaga.




MENGURANGKAN RISIKO SERANGAN SAKIT 
JANTUNG DAN DARAH TINGGI

- mengelakkan terbentuknya plak pada 
saluran darah terutama saluran 
yang berhubungan dengan jantung.



MEMUSNAH ORGANISMA PEROSAK DI 
DALAM USUS KECIL DAN BESAR

- memusnah virus, bakteris, kulat dan
protoza (cacing). Oleh itu penghadaman
mencapai tahap maksimum.



MEMPERCEPAT PENGGANTIAN SEL-SEL 
MATI YANG BARU

- mngembalikan keanjalan dan 
kelembutan kulit








hubungan suami isteri





Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang (elastik)

Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)

Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan).

Amat baik bagi mengatasi masalh monopos wanita





membunuh virus, bakteria dan kulat





Membunuh virus - yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes

Bakteria - yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis dan
      gonorrhea

Kulat - yang menyebabkan candida, jock itch, kadas dan infeksi yang lain

juga membunuh cacing pita, lice, giardia dan parasit.






meningkatkan daya tahan tubuh

- Membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim.

- Berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis.

- Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif.

- Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate.

- Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing.

- Membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain.





virgin coconut oil capsule

RM 39.90 (Semenanjung M'sia) + RM 5 postage
RM43.90 (Sabah&Sarawak) +RM 7 postage


- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.

- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.

- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.

- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.

- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.

- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin

- Melindungi tubuh daripada kanser.

- Jerawat cepat susut

- Regular semula PMS anda

- Sistem penghadaman lebih baik

- Kesuburan

- Kurangkan rasa senggugut

- Batuk dan Selsema cepat hilang

- Mengurangkan tidur berdengkur



klik link-link dibawah untuk maklumat yang lengkap :)


Apakah sebenarnya minyak kelapa dara? 

 

Kebaikan dan khasiat VCO

 
          - meningkatkan daya tahan tubuh

         
- membunuh virus, bakteria dan kulat 

          - hubungan suami isteri



kecantikan luaran dan kesihatan dalaman




Kecantikan Luaran


  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.


  • Menghasilkan tenaga segera.


  • Jika disapu, ia membantu menbentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus.


  • Mengurangkan gejala psorisis, eksim dan dermatitis.


  • Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet.




Kesihatan Dalaman :


  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikaldan mental.


  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino.


  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis.

  • Mengurangkan stress pada pancreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh.

  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis.


  • Mencegah risiki sakit jantung.

  • Mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.






apakah sebenarnya minyak kelapa dara?







Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak tahun awal 1930an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik diman kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian. Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia. Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami masalah penyakit kronik seperti jantung atau kanser.

minyak kelapa dara adalah minyak yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamnnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya.






Q & A

Ok kali ni baik sy buat notes terus untuk menjawab soalan2 korang yg rajin bertanya hal2 ni :



1-Kenapa bila saya makan vco/collagen ni makin byk jrwat naik? nanah2 pn ada?'

2-Kenapa kulit jadi gatal eh? Kenape badan rasa letih je eh?

3- Kenape rasa macam dahaga gile since mkn vco/collagen, pening2 pn ade.

Ok ade byk lg soalan2 korang tp sy simplify yg tu je dlu ye.

Let me explain about this sindromes :

VCO / Collagen from Catalyst adalah diperbuat dari sumber semulajadi . Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan supplement atau minuman/makanan kesihatan ni ? Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan VCO/ Collagen :

1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement

2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya

3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:

Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.

Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.

Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.

Then kenapa proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan macam tu?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement. untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari.


QUESTIONS AND ANSWERS


Q:What is healing crisis?

A:Healing crisis is a process in which the body undergoes an intense period of cleansing and rebuilding. As part of the healing process the body will begin to discard toxic residues which have build up in your body over the years. During the process of toxic elimination, your body will experience some of the uncomfortable signs and symptoms, and this is recognized as healing crisis. In Chinese Medicine philosophy, true healing should always be preceded by a healing crisis.

Q:Why is healing crises happen after taking health supplements?

A:According to Professor Yoshio Niwa, an expert in molecular nutrition, when we increase our nutrients intake, the nutrients will react with the oxygen in the body. And this reaction actually promotes and stimulates the body organ to perform harder to do cleansing, eliminating, replaces old tissues with new tissues, balancing etc. For example, you may be experience more skin rashes, more bowel movement, and these is a sign of the body is going through an intense detoxification. Imagine if your body is like the rusty iron pipes, and when you put in some rust agent or pipe cleaner, initially more rust will be coming off from the wall of the pipes (toxic), and that may make you feel worse and more dirt flooding around the pipe. But after the rust is all cleanse, then the pipe will become nice and clean again.

Q:Is healing crisis a good sign?

A:Yes. Healing crisis is a sign that shows that the treatment or the supplement that you are taking is working. Some people might think that their symptoms got worst, but instead it is a process of natural healing and it is absolutely a good sign to have to move towards to a real healing process. Generally, healing crisis only happen on healthy person as it indicates that your vitality is still strong enough to create a response on the biological changes during the healing process. However, when there is no healing crisis, it may be because either the person is toxins free and is on optimum well balanced health, or he/she’s vitality is too weak and the body is

unable to go through any healing process.

Q:Does everyone experience the same signs and symptoms during healing crisis?

A: Everyone is different. Some people experience healing crisis right after he/she took the supplement and others will only occur after a month or two. The severity is also different. The more toxic one’s bodily systems are, the more severe the healing crisis.

Q:Generally, how long does healing crisis last?

A:It depends on the individual’s health condition. It may lasts for 2-3 days or months.

Q:Many people feel better after taking supplement, but I have been using supplement for a while, and I did not notice any difference at all, why?

A:Generally, after 1 to 2 months of supplementation, you should feel some changes (eg. Increase energy, better bowel movemet, etc.) If you did not notice any improvement, the possible explanations are:

1.You did not consume regularly

2.You did not follow the recommended dose

3.Afraid of the healing crisis may be too intense, stop taking all together

4.Poor diet and life style

5.Chronic disease, requires a longer period to recover

6.Chronic condition as stated below

INI POSSIBLE REASONS OF YOUR HEALING CRISIS :

Lethargy, sleepiness - Acidic body, poor liver function, over exhausted, need more rest

Headache, heavy headed - High blood pressure, sign of detoxification

Fever, slight fever, restlessness - Increase metabolism, stimulate body immune function

Diarrhea, increase bowel movements, passing out a dark, smelly stool, foul-smelly urine - Sign of detoxification, accumulated waste and residue in the colon

Flatulence, gassy stomach - Poor digestive system

Break out, rashes, itchy skin, bad sweat, mucus secretion, dandruff - Poor liver function, poor colon health and elimination system Mucus production such as, phlegm, running nose - Poor lung function, passing out phlegm is also a sign of detoxification

Nasal bleeding - May be a sign of anaemia

Muscles and joints are aching and pain - Acidic body, toxins accumulated at the affected area

Increased pain in affected part of body - Speed up the healing process

Insomnia or hyperactive - Poor nervous system

Irregular period, changes in period, itchy bottom, increased mucus secretion - Hormonal imbalance, in the process of hormone regulation

Bleeding with bowel movements - May be haemorrhoid

Dizziness, hunger - Hypoglycemia, anaemia

Nausea, constipation, hiccups - Poor digestive system, liver problem

Slight edema (swelling) - Kidney problem

So, korang tolong baca betul2 bab ni ye. Jangan risau ramai yang dapat healing crisis ni. Kalau yang xkena tu, bertuah la korang.

It depends on ur metabolisme so xleh kite nak banding2 kan dengan orang lain yg xdapat healing crisis teruk cam kite. Maybe kita ada toksin byk dalam badan sbb tu jd macam2 kt badan kite after amek vco and collagen. But no worries, sekejap je akan jadi camtu. Dalam 2 3 mggu insylah da makin reda k.

Credit to Nadiah

testimoni daripada pengguna






sesuai untuk ibu yang sedang mengandung

klik untuk lebih jelas



sesuai juga untuk baby atau yang mengalami masalah ruam dan malah kulit
klik utk lebih jelas






Q:Lelaki boleh makan jugak ke?


A:Lelaki memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni sebagai suppliment.




Q:Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?


A:Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan
RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan


Q:VCO ni sesuai dengan semua peringkat umur ke?


Semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua.


Q:Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?


A:Boleh digunakan dengan 2 cara.

1) Makan
- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan. Seeloknya diambil bersama air suam/ air kosong.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus. Seeloknya diambil bersama air suam/ air kosong.

2) sapu di muka
-Lubangkan guna jarum dekat softgel tu then apply kat muka. Kalau boleh buat before nak tido malam tu.Kalau nak biarkan sampi pagi pun boleh..Tapi 15 minit pun dah ok..biar dia serap kat kulit muka...tp untuk kulit sihat dan cantik,better makan n sapu .Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah tinggal.


Q:Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel ni dekat muka?


A:Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tu


Q:Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?


A:jangan risau ,jika anda da sedia kurus, ia takkan menguruskan lagi after makan sbb anda pnya metabolisma da sedia tinggi. Untuk metabolisma yang rendah, VCO membantu untuk menaikkan metabolisma anda


Q:Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?


A:Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.


Q:Halal ke VCO ni?


A:VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.




Q: Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil

A: Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, VCO tiada side effect sbb dia bukan ubat. rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baik. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco
juga berfungsi sebagai agen pelincir.





Thursday, 5 May 2011

MindStar ( Mind* )


MindStar ( Mind* )



15 Sachets / 25g each

Product Classified As Food Under Food Act



RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )




Apakah MINDSTAR?



Mindstar adalah sejenis makanan yang memberikan nutrient untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak.Ia dapat merawat masalah saraf dan mental, takut, cemas dan runsing serta memberi keyakinan serta membangkitkan semangat. Ia dapat menguatkan daya berfikir dan mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan,menghapuskan letih lesu,serabut fikiran dan kelesuan otak.



Kebaikan MINDSTAR?



4 Faedah dan Kebaikan dalam MINDSTAR:



1. Minda - Menguatkan daya ingatan serta meningkatkan daya kreativiti (otak kanan&kiri).

2. Kesihatan - Menambahkan kecergasan fizikal dan mental serta mengimbangi keharmonian tubuh dan emosi.

3. Moral - Membentuk sikap positif,matang,konfiden,tanpa putus asa

4. Oksigen - Membantu otak berfungsi ke tahap maksima



CERGAS-CERDAS-STAMINA-AKTIF

CEMERLANG-MUDAH-BELAJAR

POSITIF-SIHAT FIZIKAL-KUAT SISTEM IMUN

SEIMBANG EMOSI-MATAN-YAKIN



*MINDSTAR yang diperbuat daripada pegaga digunakan untuk menguatkan kedua-dua benda putih dan kelabu pada otak,meransang pembelajran,menguatkan ingatan,menenangkan dan meningkatkan kualiti pelajaran.



*MINDSTAR membantu meningkatkan kesihatan,menyegarkan,mengeluarkan racun,baik untuk peredaran darah dan membekalkan oksigen yang cukup pada otak.



Hair Revitalizer

Hair Revitalizer

120 ml
RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )


Kebaikan Catalyst Hair Treatment Series:

1. mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak(kuping)
2. mengawal masalah kelemumur
3. mengatasi masalah keguguran rambut
4. mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
5. melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
6. menghitamkan dan melebatkan rambut
7. mengatasi masalah kutu rambut
8. rambut akan sentiasa berbau wangi dan segar

CARA PENGGUNAAN & APLIKASI

Hair Revitalizer (pelembab):
1. Picit HR dalam anggaran 1/2cm ke tapak tangan
2. Sapu rata ke rambut seperti minyak rambut yang lain
*boleh diguna oleh perempuan & juga lelaki*






Hair Treatment



Hair Treatment

25 ml
RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )


Kebaikan Catalyst Hair Treatment Series:

1. mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak(kuping)
2. mengawal masalah kelemumur
3. mengatasi masalah keguguran rambut
4. mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
5. melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
6. menghitamkan dan melebatkan rambut
7. mengatasi masalah kutu rambut
8. rambut akan sentiasa berbau wangi dan segar

CARA PENGGUNAAN & APLIKASI

Hair Treatment (merawat):
1. Picit HT dalam anggaran 1/2cm ke tapak tangan
2. Sapu rata ke seluruh kulit kepala & rambut
3. Biarkan sekurang2nya 1/2 jam atau 45 minit
4. Bilas rambut dengan syampoo dan basuh seperti biasa






Natural Fibre Drink ( Soluble )

Natural Fibre Drink ( Soluble )

15 Sachets / 15g each
Product Classified As Food Under Food Act

RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )


CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :

* Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
* Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
* Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora
* Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus
* Mengatasi masalah diarea(cirit)
* Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)
* Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
* Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah
* Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya

Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.

- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK
*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)
*Kacau sebati dan minum dengan segera
*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur

*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*